Capitar IT Group

Webdesign, Video

Meer controle en grip op uw IT

Capitar IT Group heeft een nieuwe visie op de controle van uw IT, genaamd Cloud Organizer. De diensten van Capitar zijn steeds meer toegespitst op het leveren van overzicht, continuïteit en veiligheid van het gehele IT-landschap. Om deze visie te ondersteunen hebben wij een geheel vernieuwde website ontwikkeld met een bijbehorende unieke visuele stijl.

Verschillende doelgroepen

De Cloud Organizer visie vraagt om specifieke benadering van de verschillende doelgroepen. Eén van de uitdagingen tijdens de ontwikkeling was dan ook dat de website meerdere soorten bezoekers moet aanspreken.

Managers
Gebruikers
IT-specialisten

Het proces

Het project werd gerealiseerd door een klein team van ontwerpers en ontwikkelaars. Tijdens korte sprints werd er nauw samengewerkt om de vooraf vastgestelde deliverables op te leveren. Na iedere sprint volgde er reflectiemoment met de klant en een iteratieronde. De verschillende fases van het project:

Onderzoek

  • Brainstormsessies
  • Interviews en gebruiker personas
  • Moodboards en schetsen

Ontwerp

  • Wireframes en styling
  • Iconen en illustraties
  • Videoscript en storyboard

Oplevering

  • Style guide
  • Responsive website
  • Videopresentatie

De bouwstenen

Alle richtlijnen en onderdelen van de website, van typografie tot en met pagina templates, zijn vastgelegd in een online style guide. Met de komst van nieuwe elementen en richtlijnen wordt dit ‘levende’ document in de toekomst steeds verder uitgebreid.

Bekijk de style guide

Iconen en illustraties

Passend bij de doelgroepen moest er goede balans tussen een zakelijke- en een vriendelijke visuele stijl gevonden worden. Een vaste formule van iconen en illustraties hebben bijgedragen aan de vriendelijke uitstraling van de website.

Capitar illustratie mobile
Identity & Access Management

Alles op zijn plek

Na de ontwerpfase hadden we de juiste bouwstenen (wireframes, style guide en illustraties) om een website te ontwikkelen die de verschillende doelgroepen van Capitar aanspreekt. Belangrijke ontwerpbeslissingen waren al genomen en zodoende is de ontwikkeltijd flink verkort.

Capitar website

Op ieder apparaat

De nieuwe Capitar website is volledige responsive, zowel mobiele-, tablet als desktopgebruikers hebben hierdoor een prettige gebruikerservaring.

Cloud Organizer video

Capitar's nieuwe visie wordt, naast de teksten en illustraties, ondersteund door een videopresentatie. Hiermee ligt de nadruk op het uitleggen van Cloud Organizer in één minuut. Door middel van herkenbare illustratie, vloeiende animaties en de vriendelijke voice-over wordt er voor gezorgd dat de aandacht wordt vastgehouden en de boodschap duidelijk overkomt.

Het Resultaat

Capitar's nieuwe visie wordt ondersteund door een online platform waarin er ruimte is voor uitbreidingsmogelijkheden en toekomstige updates.

Style guide

Het online bouwpakket met richtlijnen voor ontwerp met het oog op de toekomst.

Responsive website

Een nieuw ontworpen website, geschikt voor alle gebruikers ongeacht het apparaat.

Videopresentatie

Op een vrolijke manier in één minuut kennis maken met de Cloud Organizer visie.

“Onze nieuwe website heeft nu veel meer uitstraling en mogelijkheden om actief leads te genereren.”

Theo Bongers, Capitar IT Group
Bezoek Capitar IT Group

Allyourmedia

Kerkhofsweg 1
7451 BG Holten

Contact

info@allyourmedia.nl
026 20 22 144

Start uw project

Bent u overtuigd van onze aanpak en klaar voor de start van uw project? Maak dan nu een afspraak met ons of neem contact op voor meer informatie.